Over onze school

Bij ons op school is iedereen een leider

Kinderen kunnen veel meer dan zij denken. Uw kind zit boordevol goede ideeën en kan heel goed zelf oplossingen bedenken. Daarom is iedereen bij ons een leider. Dat merkt u gelijk als u onze school in loopt. Kinderen voelen zich verantwoordelijk: voor hun werk, voor de sfeer in de klas, voor hun omgeving. Ze ontdekken dat het steeds weer aan komt op keuzes maken. Met elkaar hebben we een enorme invloed op wat er om ons heen gebeurt. Zo bouwen we samen aan een mooiere wereld!

Zeven gewoonten

We werken met de ‘Boom van de zeven gewoonten’, de bekende metafoor van Stephen Covey. U vindt de posters en spreuken overal in de school. Alles ademt uit dat het gedachtengoed van synergie dagelijks gebruikt wordt. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe fijner je kunt samenwerken met anderen. Dat geldt voor kleine én grote mensen en doen we de hele dag door. School is een oefenplaats voor het leven!

‘The Leader in me’Over de organisatieBeleidOns onderwijs

Plezier

Onze school heeft alles in huis om leren leuk te maken. Handig voor kinderen die niet de hele dag stil willen zitten. Rekensommen kan je ook springen en dicteewoorden kun je ook rennend oefenen. Onze buitenruimte is het verlengde van ons leslokaal. Het is een prachtig klimparadijs in het bos waar we veel tijd doorbrengen. Er is altijd wel iets te beleven. Wanneer komt u een kijkje nemen?

Identiteit

Onze school is onderdeel van CNS Ede, een christelijke onderwijsorganisatie. We richten ons niet op één stroming binnen deze richting, maar we geloven in een God die veelkleurigheid heeft geschapen. Iedereen die zich thuis voelt bij onze manier van leven en werken is daarom welkom!

Lees meer

Ons team

Uw kind wordt écht gezien. Een aai over de bol, een knipoog of een compliment, toveren meestal een grote glimlach tevoorschijn. Met een team van ruim 30 medewerkers staan we elke dag weer klaar om deze uitdaging aan te gaan. Door onze persoonlijke benadering, krijgt ieder kind op de Louise de aandacht die het verdient.

Bekijk ons team

Medezeggenschapsraad (MR), Ouder Commissie (OC) en Klassenouders

We vinden het belangrijk dat uw kind zich thuis voelt op de Louise. Daarom werken ouders en leerkrachten samen aan een goede school. De Medezeggenschapsraad en de Ouder Commissie zijn daarin onmisbaar. De Ouder Commissie helpt ons met het organiseren van leuke activiteiten, projecten en vieringen. De klassenouders ondersteunen hen hierbij. De medezeggenschapsraad helpt ons door mee te denken over beleid en kwaliteit. Samen komen we verder!

Lees meer

Hoogbegaafdheid

Een kind gaat pas iets leren als het niet vanzelf gaat. Voor meer- en hoogbegaafde leerlingen is het zinvol om de leerstof te compacten. Deze kinderen hebben namelijk veel minder tijd nodig om de aangeboden stof te leren beheersen. De leerkracht schrapt de oefen- en herhalingsstof. Hierdoor komt er tijd vrij die gebruikt wordt voor verrijking. Veel kinderen op de Louise volgen deze lijn, we hebben inmiddels dan ook steeds meer expertise, materialen en mogelijkheden op het gebied van hoogbegaafdheid. We noemen deze werkwijze Levelwerk.

Stichting CNS Ede

Open en uitnodigend. Dat is wat wij zijn. Vanuit onze christelijke identiteit bieden wij bijzonder goed onderwijs voor elke leerling in veilige, eigentijdse en uitdagende scholen. Uit alles wat we doen spreken vier woorden: vertrouwen, verbinding, verantwoordelijkheid en vakmanschap.

Naar website CNS Ede