Over de organisatie

Welkom op de Louise

Maatwerk

We gaan voor kwalitatief goed onderwijs met veel maatwerk. Niet alleen voor leerlingen die leren soms moeilijk vinden, maar ook voor leerlingen die meer uitdaging aan kunnen! Doordat we op dezelfde tijden rekenen en lezen, kunnen kinderen per vak de passende instructie krijgen. Onze kinderen zijn het dus gewend om soms van een andere leerkracht les te krijgen dan de eigen meester of juf.

Portfolio

In de portfoliomap houdt uw kind zelf bij welke doelen behaald zijn! Centraal staat de persoonlijke groei. Die vinden we interessanter dan de vergelijking met leeftijdsgenoten. Bij ons is uw kind dus geen rapportcijfer of een bolletje in een lijngrafiek. De portfoliomap zit boordevol werk van de kinderen. Logisch dus, dat kinderen deze vol trots willen presenteren aan hun ouders.

Vroeg Engels

Uw kind groeit op in een internationaal georiënteerde samenleving. Op de Louise geven we daarom twee keer per week Engelse les in álle groepen. We merken dat kinderen een tweede taal snel oppikken. De lessen zitten boordevol spelletjes die aansluiten bij hun beleving.  Dat maakt dat de kinderen er veel plezier in hebben. Zo worden zij spelenderwijs voorbereid op het Anglia-examen in groep 8.

Ateliers

Er is meer dan taal en rekenen. In de midden- en bovenbouw zijn er de ateliermiddagen. Vier weken lang werken kinderen in een atelier naar keuze. Hier worden prachtige kunstwerken gemaakt, muziekstukken gecomponeerd of leren kinderen dansen. Het kan ook zijn dat de interesse van een kind op een ander vlak ligt. We bieden ook programmeren, websites bouwen of fotograferen. Bovendien is er genoeg te doen in onze schooltuin.

Wereldburger

Om vertrouwd te raken met de wereld om ons heen werken we veel in thema’s. We merken dat kinderen dan super betrokken zijn. Er is zoveel te spelen en te ontdekken. Zo leert een kind dat een lieveheersbeestje er niet zomaar is. En dat de klimaatcrisis best ingewikkeld is. Zicht krijgen op de wereld om je heen, helpt ons om de goede keuzes te maken. Daar gaat het tenslotte om: dat uw kind een wereldburger wordt.